Nieuws

Nieuwe tentoonstelling: Tafelen

 

'Tafelen' is een architecturale tentoonstelling van het werk van het interieuratelier 'Studio Linja' uit Aalst.

Het team ‘Studio Linja’ bestaat uit Marc Supply, oud-leerkracht van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten, en de Finse interieurarchitecte/productontwerper Anneli Lahtua.

Samen met enkele leerkrachten hebben ze het interieur van de Gaanderij omgetoverd tot een sublieme, uitgepuurde tentoonstellingsruimte.

Directeur van het deeltijds Kunstonderwijs, Wouter Cornillie, zal deze tentoonstelling inleiden.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot 7 december 2019 tijdens de openingsuren van de Academie.

Van harte welkom op het openingsmoment op vrijdag 25 oktober 2019 om 20.30 uur in de Gaanderij van de Academie.

 

 

 

Rond de tafel plegen we overleg;

Problemen leggen we op tafel;

Aan tafel wordt er gegeten en gefeest!

“TAFELEN” krijgt vorm, de tafel staat in het huis,

het huis bepaalt zijn vorm.

De tafel is een onmisbaar object.

De tafel staat in de school.

 

Busreis 9 november '19 Rijksmuseum Amsterdam Rembrandt/Velazquez

Op zaterdag 9 november '19 organiseren de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten en de Vereeniging een busreis naar het Rijksmuseum te Amsterdam om er de tentoonstelling van Rembrandt en Velazquez te bezoeken.

Vertrek om 8u aan de academie, Capucienenlaan 8, 9300 Aalst. Terug rond 23u

Kaarten zijn te koop bij Stefaan Van der Haegen, Marijke Van der Elst en op het secretariaat aan €40 (busreis + ticket Rijksmuseum + lezing)
Exclusieve verkoop aan studenten en personeel van onze academie t.e.m. 12/10/19.
Minderjarigen dien begeleid te worden door een volwassene.

 

De lezing van Ann De Nys gaat door op dinsdag 5/11 (14.50u, 18.00u en 19.50u) en vrijdag 8/11 (18.00u en 19.50u)

Eindejaarstentoonstelling DKO/KSO Eindwerken + Winnaar Valerius De Saedeleerprijs 2019

Eindejaarstentoonstelling

De eindejaarstentoonstelling loopt van vrijdagavond 28/06/2019 tot 13/07/2019 en van 16/08/2018 tot zaterdag 30/09/2019 tijdens de openingsuren van de academie (opgelet afwijkende uren tijdens de zomermaanden, zie openingsuren hieronder). Alsook de winnaar van de Valerius De Saedeleerprijs 2019 hangt hierin tentoongesteld. Dit jaar won Deheer Jan D'Hauwe, uit het de Specialisatiegraad Schilderkunst DKO, deze prestigieuze prijs met één van zijn werken met afgebeelde wolken, zijnde een houtskooltekening.

 

Affiche Eindwerken

Kunsttentoonstelling "In 't passement' Traject atelier o.l.v. Maria Degrève tijdens Kunstoevers '19

Van harte welkom op de kunsttentoonstelling “In ’t passement” door de leerlingen van het Traject Atelier o.l.v. Maria Degrève van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten Aalst DKO te Netwerk Aalst.

De officiële opening  van deze tentoonstelling valt samen met de opening van het Kunstoevers – weekend op zaterdag 27 april 2019 om 13.00 uur, te Netwerk, Houtkaai 15 Aalst. Van harte welkom!

De tentoonstelling loopt van 27 april tot en met 5 mei 2019 in de gebouwen van Netwerk en is  elke dag te bezoeken van 11.00 uur  tot 17.00 uur,  behalve op maandag. En in het weekend tevens van 11.00 uur -17.00 uur.

In de pakhuizen van de voormalige Passementerie* textielfabriek, nu Netwerk Aalst, stellen de studenten van het Traject-atelier onder begeleiding van Maria Degrève hun werken tentoon. Ze bezetten tijdelijk de stapelhuizen met multidisciplinaire werken: fotografie, schilderkunst, tekeningen, textielwerken, collages, aquarellen, objecten, grafiek en installaties. De oorspronkelijke functie van het gebouw, het maken van versierde boordsels en flosjes, gaf aanleiding tot experimenten met weeftechnieken, werken met restanten kledij, aandacht voor warrelende minutieuze stofjes, collages met gemengde technieken en papieren weefsels met verscheidene tussenlagen.

Deelnemers: An Arnout, Anne Dierickx, Ann De Wilde, Annelies De Pelsemaeker, Greta Demey, Els De Clercq , Eric Vandevelde, Lily Lambrecht, Marc Quintelier, Marie Jeanne De Witte, Sandra Seghers en Werner Van Lierde.

Extra: Op  27/28 april en 4/5 mei zijn alle deelnemende leerlingen aanwezig en kan je een persoonlijke rondleiding bekomen.

Voor meer info over de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten kan je dat weekend terecht op de Capucienenlaan 8 voor de OPEN DEUR op zaterdag 4 mei van 9.00 uur – 17.00 uur. Voor meer info over de tentoonstelling tel. Netwerk Aalst op 053 70 97 73.

* Passementerie: boordsel, versierende omzoming, flosje, galon, koord

BINNENKORT OOK TE NETWERK AALST:

https://netwerkaalst.be/nl/dialogues-with-people-1

 

 

Emma Crombé (6VBK) - KSO wint Valerius De Saedeleerprijs 2018

Eindejaarstentoonstelling

De eindejaarstentoonstelling loopt van vrijdagavond 29/06/2018 tot 14/07/2018 en van 16/08/2018 tot zaterdag 29/09/2018 tijdens de openingsuren van de academie (opgelet afwijkende uren tijdens de zomermaanden, zie openingsuren hieronder). Alsook de winnaar van de Valerius De Saedeleerprijs 2018 hangt hierin tentoongesteld. Dit jaar won Mej. Emma Crombé, uit het 6de jaar Vrije Beeldende Kunsten KSO, deze prestigieuze prijs met één van haar schilderwerken.

Inschrijvingen

Voltijds kunstsecundair onderwijs (kunsthumaniora)

Van 2 juli t.e.m. 13 juli 2018 en van 16 augustus t.e.m. 31 augustus 2018: •Van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur.

•woensdag van 9 uur tot 12 uur.

•Zaterdag na telefonische afspraak.

 

 

Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst

Leerling 5VBK, Laura Balanean wint goud!

Afgelopen weekend won Laura Balanean, leerling uit 5 Vrije Beeldende Kunsten, Academie BeeldendeKunst Aalst de gouden medaille in de categorie U19 tijdens het Belgisch kampioenschap kunstschaatsen.
Proficiat aan de Aalsterse Laura Balanean!

https://www.hln.be/…/liedekerkse-schaatsers-tonen-zich-ste…/

1000ste lid op de Facebookgroep van de Academie is bekend.

Het was één van onze KSO leerlingen. Proficiat Lieze!

Lisa Van Langenhove (leerlinge 6AVV) wint Valerius De Saedeleerprijs 2016

De eindwerken van de afstuderen leerlingen DKO en KSO zijn te bezoeken tijdens de zomermaanden in de Gaanderij van de Academie.