Nieuws

Opening tentoonstelling ‘Spottlajt’, van het Kinderatelier

Eveneens aanstaande zaterdag opent in de Gaanderij de tentoonstelling ‘Spottlajt’ van het Kinderatelier, in samenwerking met één van onze oudste leerlingen Rogers Bursens en naar het jaarthema van de academies ‘de jaren ‘60’. Dat is naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van de collega’s van SABKA KSO.

De Dag van de Academies

Present: onze academie 

Op de Dag van de Academies, 11 februari aanstaande, tonen wij, SABKA DKO Aalst, de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten DKO Aalst, wie we zijn en wat we doen in al onze ateliers, met de deuren wagenwijd open, en dit aan het grote publiek. De academie wil hiermee in de maand februari nieuwe leerlingen aantrekken. Inschrijvingen zijn nog mogelijk in meerdere ateliers!  
Allen zijn welkom, voor een kijkje binnenin, voor een gesprekje hier en daar met onze leerkrachten en leerlingen, misschien zelfs voor een eigen doe-moment of actieve workshop. Wij organiseren een unieke atelier-dag waarop leerlingen en leerkrachten de plaatsen waar alles gebeurt; waar kunst leeft, creativiteit groeit, passie heerst, rust en kracht boven komen borrelen, delen en iedereen graag ontmoeten.  De toegang is gratis. 

Onze kinderateliers pakken extra uit met een gloednieuwe tentoonstelling in de gaanderij. Ons jaarthema De jaren ‘60 staan hierin centraal met een speelse link naar het werk van Roger Bursens, reeds 43 jaar leerling aan onze academie! Laat je verrassen door diverse activiteiten, alles te ontdekken op deze dag. 

Onze leerkrachten komen hier en daar met een presentje, met een ‘kleine’ knipoog op kunst. Een present presentje, ja: we doen er nu samen toe! 

De dag van de Academies wordt Vlaanderenbreed georganiseerd, voor en door alle academies, vanuit een centraal bepaald thema. Dit jaar is dit present!. 

https://www.dagvandeacademies.be/ 

Onze missie 

De Dag van de Academies zet de bruisende werking van de academies van Vlaanderen en Brussel in de kijker bij een breed publiek. Voor leerlingen en leerkrachten is dit een kans om te tonen wat ze kunnen, want daar zijn we trots op! 

De dag is een groot feest met Muziek, Woord, Beeld en Dans in de academies voor deeltijds kunstonderwijs rond een prikkelend thema. Om het evenement een gezicht te geven kiezen we jaarlijks een ambassadeur die onze leerlingen, studenten en leerkrachten inspireert. Iedereen die gelooft in een maatschappij die sterker wordt van kunstonderwijs en cultuur in al zijn facetten nodigen we van harte uit op dit evenement van de Academies. 

Present: kunst maak je nu 

Wie artistiek bezig is, leeft in de tegenwoordige tijd, staat in het moment en werkt in het ‘nu’. Als kunstenaar vertrek je van het heden en onderzoek je nieuwe sporen, beelden en technieken, waarbij je het toeval een kans geeft. Er is altijd verbinding met de actualiteit: elk kunstwerk is verbonden met of geïnspireerd door een moment. Elke uitvoering is de vrucht van maatschappelijke tendensen. Zo blijven oude beelden, muziek- of theaterstukken ook altijd nieuw. 

Present: kunst maken is geven 

Bezig zijn met kunst is een cadeautje geven aan jezelf: je neemt en krijgt tijd om jezelf te ontplooien en je artistieke mogelijkheden te verkennen. Je doet jezelf persoonlijke groei en verrijking cadeau. 
Tegelijk geef je een geschenk aan de wereld: wat je maakt, raakt ook een snaar bij wie ernaar kijkt of luistert, het brengt hem of haar op nieuwe ideeën of zorgt voor een moment van artistieke beleving en verbinding. 

Present: kunst maken is tonen 

Wie iets geleerd of gecreëerd heeft, wil dat vroeg of laat ook presenteren. Ook daartoe krijg je in de academie de kans. Je werk tonen of presenteren doe je in de academie vaak samen; samen werken aan een voorstelling of tentoonstelling geeft energie. In de academie komen mensen van verschillende leeftijden en profielen samen, ze werken samen een project uit dat ze vervolgens met trots presenteren. 

Present: hier zijn we en we doen ertoe 

Op de Dag van de Academies tonen Kunstacademies en Academies voor Beeldende en Audiovisuele Kunst, Woordkunst-drama, Muziek en Dans wat ze bedenken, maken, ontwikkelen, spelen en creëren aan het grote publiek. Overal in Vlaanderen en Brussel gooien academies hun deuren open. Zo tonen ze niet alleen wat er binnen de lokalen en ateliers bruist aan creativiteit maar ook dat hun werk ertoe doet. Het is in en via kunst dat cruciale vragen worden gesteld die de maatschappij uitdagen en evolutie mogelijk maken. Hier zijn we en we doen ertoe! 

 

 

 

Met vriendelijke groeten

 

 

Wouter Cornillie

Foto tentoonstelling NOX

De  leerlingen uit het deeltijds kunstatelier Fotokunst  stapten samen de nacht in. Het resultaat is te bezichtigen op de foto tentoonstelling NOX.

Hun leerkracht en fotograaf Lisa Van Damme hielp hen doorheen het proces van fotograferen, selecteren, printen,…
tot het kiezen van een bijhorende titel, het vormgeven van de affiche en het opbouwen van de expo.

De officiële opening van deze tentoonstelling op  vrijdag  17 december '21 kan echter niet doorgaan gezien de huidige covid-19 maatregelen.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de academie van 18 december 2021 tot en met 5 februari 2022 met uitzondering van de schoolvakanties.

We vragen de huidige Covid- maatregelen te respecteren en een mondmasker te dragen tijdens uw bezoek. Er is geen toegang tot de andere schoolgebouwen toegestaan.

Deelnemende fotografen: Anne Callens, Kaat Certyn, Ria Clinckspoor, Wim De Block, Albert De Donder, Beau De Graef,
Iwein De Keyzer, Sara De Rijck, Bart De Wandeleer, Laura Egerickx, Koen Fosselle, Naoki Matsumoto, Stefan Meert, Peter Mol,
Christopher Oyebanjo, Ewoud Schaerlaeken, Maurice Staels, An Van den Berghe, Mireille Van Dooren, Cleo Van Nieuwenhove, Thijs Vermeir.

Voor meer info: www.academiebk-aalst.be
tel 053 72 39 65
Locatie: Capucienenlaan 8, Aalst
www.instagram.com/fotokunst.academie.aalst
FB event: https://fb.me/e/30Olv0MGr

Stijn Van de Velde wint Valerius De Saedeleerprijs 2021

Eindejaarstentoonstelling

De eindejaarstentoonstelling loopt nog tot eind oktober 2021 en is te bezoeken tijdens de openingsuren van de Academie (vanaf 1 oktober en met reservatie). Alsook de winnaar van de Valerius De Saedeleerprijs 2021 hangt hierin tentoongesteld. Dit jaar won Stijn Van de Velde, uit het 6de jaar Vrije Beeldende Kunsten KSO (schooljaar 2020-2021), deze prestigieuze prijs met één van zijn grote schilderwerken. Zeker de moeite om te bezoeken, in de Gaanderij van de Academie.

​UITBREIDING VAN HET KSO-AANBOD IN AALST

September 2021 start het KSO van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten met een volledig vernieuwd én uitgebreid studieaanbod.

Sinds de nieuwbouw in 2016 en een recente grondige renovatie van het oudste deel van de school steeg het leerlingenaantal voor het KSO al met 30%. In het kader van de modernisering van het secundair onderwijs in Vlaanderen kan nu ook het studieaanbod met een flinke opfrissing én uitbreiding starten.

Nieuw aanbod

In het domein Kunst en Creatie zullen leerlingen in het 3de middelbaar 4 opties hebben. De focust ligt op beeldende en architecturale enerzijds en een audiovisueel aanbod anderzijds. Voor elke mogelijkheid is er een optie Vorming met het oog op alle mogelijkheden in het hoger onderwijs, zowel hogeschool als universiteit. Daarnaast is er ook een optie Kunsten die leerlingen voorbereidt op vooral de bacheloropleidingen en de arbeidsmarkt.

De keuze tussen Vorming en Kunsten laat een bredere oriëntering op maat van het kennen en kunnen van de leerlingen toe. Wie graag nog een stevige basis theorie behoudt, zal zijn gading vinden in de Vorming. Wie net meer wil werken in het atelier, kan dat vanaf september in de opleidingen met Kunsten.

Het kunstonderwijs in Aalst maakt daarmee een aanzienlijke sprong en dicht daarmee de kloof met het aanbod in de dichtstbijzijnde KSO-scholen in Gent en Brussel.

De 4 richtingen op de Academie staan open voor alle jongeren uit de A-stroom van de eerste graad. Ook in het 4de en 5de middelbaar kan er nog gestart worden, vanuit een vooropleiding in het ASO of TSO.

De opendeurdag van de Academie werd creatief vervangen door een zeer inspirerende rondleiding via 360°-foto’s. Je vindt de info op de website, instagram en facebook: www.academiebk-aalst.be    

Inschrijven kan op afspraak van 30 juni tot 9 juli en vanaf 16 augustus, tussen 9u en 16u. Contact: 053 72 39 65 of stedelijkeacademiebeeldendekunsten.kso@aalst.be

Folder 3de jaar overzichten

Francesca Vanthielen op MOS bezoek (26/04/2021)

Vorig jaar organiseerde de academie een quiz ten voordele van de klimaatzaak. Deze vzw zet zich in voor het klimaat door actie te ondernemen tegen het kwakkelende Belgische klimaatbeleid. Inzet van de rechtszaak: België op zijn verantwoordelijkheid wijzen in de wereldwijde strijd tegen klimaatopwarming.

We verzamelden meer als 500 euro en dit bedrag werd gedoneerd aan de vzw. Als tegenprestatie kwam Francesca Vanthielen: actrice ( oa in 'Licht' een Belgisch-Nederlands-Duits-Deense film met regisseur Stijn Coninx, uitgebracht in 1998. De film is voornamelijk gemaakt voor een internationale markt met als titel When the Light Comes.) presentatrice en mede oprichtster van vzw de Klimaatzaak, een toespraak hierover houden bij ons op de Academie vandaag. Met dank aan Nele Van Hecke en het Mos team ABK voor de organisatie.
 

Meer info ://www.klimaatzaak.eu/nl

De Academie start op 1 september 2020 op in code geel

Alle lessen gaan in hun totaliteit op de Academie door zowel in het Deeltijds als in het Voltijds kunstonderwijs, we gaan van start op 1 september 2020 mét

-mondmasker

-circulatieplan

-handhygiëne

Tentoonstelling Middelbare Graad DKO Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten Aalst

De tentoonstelling loopt van 06/03/20 tot en met 25/05/20

In het DKO zijn alle lessen geschorst sinds 13/03/2020.

Sinds 2 en 8 juni kunnen in afspraak met de leerkracht, in eerste instantie leerlingen die afstuderen in de hogere en specialisatiegraad, en in de tweede instantie andere volwassen leerlingen, op afspraak naar de academie komen voor 1 - op - 1 begeleiding of om in het atelier te komen werken, conform het veiligheidsplan van de academie. 

Bestaande leerlingen kunnen zich tijdens de maand juni inschrijven en gebruik maken van hun voorrangsrecht, om zo zeker te zijn van hun plaats in het atelier volgend schooljaar. Nieuwe leerlingen kunnen zich inschrijven vanaf woensdag 1 juli op het secretariaat van de hoofdschool aan de Capucienenlaan. Meer praktische info op https://www.academiebk-aalst.be/dko/inschrijven.  

Evenementen zoals de opendeurdag en de proclamatie worden uitgesteld naar begin volgend schooljaar.

De toegankelijkheid van de tentoonstelling, vanaf 05/05/2020, zal bepaald worden (beperkt aantal bezoekers & respecteren van de veiligheidsmaatregelen). Het best komt men op afspraak.

 

Schorsing DKO lessen vanaf 13/03/2020:

Schorsing DKO lessen

Schorsing van de lessen.

In het DKO zijn alle lessen sinds 13/03/2020 geschorst voor onbepaalde duur. De leerkrachten houden regelmatig contact met hun leerlingen om hen op afstand te blijven inspireren in hun artistieke ontwikkeling.

Enkele van de initiatieven vind u op ons 'virtueel aanbod', https://www.academiebk-aalst.be/dko/virtueel-aanbod.

Sinds 2 en 8 juni kunnen in afspraak met de leerkracht, in eerste instantie leerlingen die afstuderen in de hogere en specialisatiegraad, en in de tweede instantie andere volwassen leerlingen, op afspraak naar de academie komen voor 1 - op - 1 begeleiding of om in het atelier te komen werken, conform het veiligheidsplan van de academie. 

Bestaande leerlingen kunnen zich tijdens de maand juni inschrijven en gebruik maken van hun voorrangsrecht, om zo zeker te zijn van hun plaats in het atelier volgend schooljaar. Nieuwe leerlingen kunnen zich inschrijven vanaf woensdag 1 juli op het secretariaat van de hoofdschool aan de Capucienenlaan. Meer praktische info op https://www.academiebk-aalst.be/dko/inschrijven.  

Evenementen zoals de opendeurdag en de proclamatie worden uitgesteld naar begin volgend schooljaar.

De Stad Aalst volgt de situatie op de voet en stuurt bij waar nodig. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via www.aalst.be en de Facebookpagina van de stad. Wie vragen heeft, kan van 8 tot 18 uur bellen naar het noodnummer van de stad: 053 77 9300. Zaterdag 14 en zondag 15 maart kun je ook op dit telefoonnummer terecht.

Op de website www.info-coronavirus.be geeft de federale overheidsdienst volksgezondheid een antwoord op de meest gestelde vragen over het coronavirus. Je vindt er meer achtergrondinfo over het virus en hoe de Belgische overheid zich voorbereidt. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via het gratis infonummer 0800 14 689.

Recyclette - Expo/veiling ten voordele van VZW De Verééniging.

Welkom op vrijdag 21/02/2020 om 20 uur op de veiling van Recyclette ten voordele van vzw de Verééniging.

We veilen alle gecreëerde werken van onze mede-collega’s in de Gaanderij van de Academie.

Affiches steeds te bekomen in de leraarskamer B-gebouw of alg.secretariaat.

Delen jullie de link op FB mee?

https://www.facebook.com/events/2198205647139928/

Andere beschikbare publicaties:

https://www.uitpasdender.be/agenda/e/tentoonstelling-en-veiling-recyclette/b3f49ae4-8353-4d89-82ff-e833c63055c5

https://www.academiebk-aalst.be/dko/tentoonstellingen-gaanderij

https://www.aalst.be/academie-voor-beeldende-kunsten/tentoonstelling-en-veiling-recyclette

Tot dan? Brengen jullie een +1 mee?

Cultuurquiz 1/2/2020 ten voordele van de Klimaatzaak

Wanneer? zaterdag 1 februari 2020 om 20u

Voor wie? Academianten en aanverwanten

Waar? Black box van de Academie voor Beeldende Kunsten

Hoe inschrijven? Per groep (max 4 personen) inschrijven, 20 euro per groepje, stuur een mail naar mail@nelevanhecke.be met vermelding van de naam van je groepje en het aantal deelnemers en stort het bedrag op
rekeningnummer van vzw de Verééniging BE61 0682 1331 1717   met vermelding “Inschrijving Quiz en de naam van je groepje”.

www.klimaatzaak.eu

https://www.facebook.com/events/1030457457315798/

 

Je inschrijving is pas definitief na betaling van het bedrag.

Stel dit niet te lang uit, want de plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan tot 25 januari.

Busreis zaterdag 18 januari '20 Den Haag / Louise Bourgeois / Anselm Kiefer

Op zaterdag 18 januarie '20 organiseren de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten en de Vereeniging een busreis naar Voorlinden te Den Haag om er de tentoonstelling van Louise Bourgeois en Anselm Kiefer te bezoeken.

Vertrek om 8u aan de academie, Capucienenlaan 8, 9300 Aalst. Terug rond 22.30u

Kaarten zijn te koop bij Stefaan Van der Haegen, Marijke Van der Elst en op het secretariaat aan €40 (busreis + ticket Rijksmuseum + lezing)
Exclusieve verkoop aan studenten en personeel van onze academie t.e.m. 12/10/19.
Minderjarigen dien begeleid te worden door een volwassene.

 

De lezing van Ann De Nys gaat door op dinsdag 14/01 (14.50u, 18.00u en 19.50u) en vrijdag 17/01 (18.00u en 19.50u)

Facultatief: Gemeentemuseum (€17,50 ter plaatse te betalen)
MONET : Tuinen Van Verbeelding

Uitnodiging Tentoonstelling Re-CYCLEing

Tentoonstelling ‘re-CYCLEing - Kunstimpressies uit Aalst en Zuid Afrika’.

Sinds 2012 heeft de Stad Aalst een stedenband met de Zuid-Afrikaanse stad Worcester. In het kader van deze internationale samenwerking komen er op 23 november 2019 drie leerkrachten van het kunstcentrum Hugo Naudé naar Aalst. Zij bouwen een tentoonstelling met werken van hun leerlingen  in de Oude Vismijn. De Academie voor Beeldende Kunsten vult de tentoonstelling  aan met werken van haar leerlingen uit het Kunst Secundair Onderwijs. De tentoonstelling loopt van 30 november tot 8 december 2019 en is te bezichtigen op zaterdag, zondag en woensdag van 13:00 tot 17:00 uur.

De Zuid-Afrikaanse en Aalsterse leerlingen werden geïnspireerd door het thema ‘re-CYCLEing’ of ‘recyclage’; Dit thema kadert in het jaarthema 2019-2020 ‘Kringen’ . Wat nu te zien is in verband met recylclage van kleine materialen, wordt in de loop van de komende maanden nog uitgebouwd tot een groot project i.v.m. het herbestemmen van fietsen. Hiervoor is er een samenwerking met Cimorné.

De expo in de Oude Vismijn in november en het vervolg in Cimorné begin 2020 geven aanleiding tot reflectie over materiaal dat herbruikt/ herbestemd kan worden, maar ook over onze mobiliteit en recyclage van gebruikte materialen. De leraren uit Worcester zijn, vaak eerder uit noodzaak, gedwongen om duurzaam te kiezen of oude materialen niet te snel af te danken. We kijken dus uit naar een interessante en inspirerende kruisbestuiving!

Geplande activiteiten in het kader van de tentoonstelling:

  • Creatieve workshop door de Zuid-Afrikaanse leerkrachten op woensdag 27 november in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten, Capucienenlaan 8 te Aalst.. De workshop is voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Inschrijven kan via stedelijkeacademiebeeldendekunsten.kso@aalst.be Deelname is gratis; het aantal plaatsen is beperkt.

  • Openingsnocturne op vrijdag 29 november om 19:30 uur in de Oude Vismijn. Iedereen is welkom!

nl-130347.pdf

Nieuwe tentoonstelling: Tafelen

 

'Tafelen' is een architecturale tentoonstelling van het werk van het interieuratelier 'Studio Linja' uit Aalst.

Het team ‘Studio Linja’ bestaat uit Marc Supply, oud-leerkracht van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten, en de Finse interieurarchitecte/productontwerper Anneli Lahtua.

Samen met enkele leerkrachten hebben ze het interieur van de Gaanderij omgetoverd tot een sublieme, uitgepuurde tentoonstellingsruimte.

Directeur van het deeltijds Kunstonderwijs, Wouter Cornillie, zal deze tentoonstelling inleiden.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen tot 7 december 2019 tijdens de openingsuren van de Academie.

Van harte welkom op het openingsmoment op vrijdag 25 oktober 2019 om 20.30 uur in de Gaanderij van de Academie.

 

 

 

Rond de tafel plegen we overleg;

Problemen leggen we op tafel;

Aan tafel wordt er gegeten en gefeest!

“TAFELEN” krijgt vorm, de tafel staat in het huis,

het huis bepaalt zijn vorm.

De tafel is een onmisbaar object.

De tafel staat in de school.

 

Busreis 9 november '19 Rijksmuseum Amsterdam Rembrandt/Velazquez

Op zaterdag 9 november '19 organiseren de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten en de Vereeniging een busreis naar het Rijksmuseum te Amsterdam om er de tentoonstelling van Rembrandt en Velazquez te bezoeken.

Vertrek om 8u aan de academie, Capucienenlaan 8, 9300 Aalst. Terug rond 23u

Kaarten zijn te koop bij Stefaan Van der Haegen, Marijke Van der Elst en op het secretariaat aan €40 (busreis + ticket Rijksmuseum + lezing)
Exclusieve verkoop aan studenten en personeel van onze academie t.e.m. 12/10/19.
Minderjarigen dien begeleid te worden door een volwassene.

 

De lezing van Ann De Nys gaat door op dinsdag 5/11 (14.50u, 18.00u en 19.50u) en vrijdag 8/11 (18.00u en 19.50u)

Eindejaarstentoonstelling DKO/KSO Eindwerken + Winnaar Valerius De Saedeleerprijs 2019

Eindejaarstentoonstelling

De eindejaarstentoonstelling loopt van vrijdagavond 28/06/2019 tot 13/07/2019 en van 16/08/2018 tot zaterdag 30/09/2019 tijdens de openingsuren van de academie (opgelet afwijkende uren tijdens de zomermaanden, zie openingsuren hieronder). Alsook de winnaar van de Valerius De Saedeleerprijs 2019 hangt hierin tentoongesteld. Dit jaar won Deheer Jan D'Hauwe, uit het de Specialisatiegraad Schilderkunst DKO, deze prestigieuze prijs met één van zijn werken met afgebeelde wolken, zijnde een houtskooltekening.

 

Affiche Eindwerken

Kunsttentoonstelling "In 't passement' Traject atelier o.l.v. Maria Degrève tijdens Kunstoevers '19

Van harte welkom op de kunsttentoonstelling “In ’t passement” door de leerlingen van het Traject Atelier o.l.v. Maria Degrève van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten Aalst DKO te Netwerk Aalst.

De officiële opening  van deze tentoonstelling valt samen met de opening van het Kunstoevers – weekend op zaterdag 27 april 2019 om 13.00 uur, te Netwerk, Houtkaai 15 Aalst. Van harte welkom!

De tentoonstelling loopt van 27 april tot en met 5 mei 2019 in de gebouwen van Netwerk en is  elke dag te bezoeken van 11.00 uur  tot 17.00 uur,  behalve op maandag. En in het weekend tevens van 11.00 uur -17.00 uur.

In de pakhuizen van de voormalige Passementerie* textielfabriek, nu Netwerk Aalst, stellen de studenten van het Traject-atelier onder begeleiding van Maria Degrève hun werken tentoon. Ze bezetten tijdelijk de stapelhuizen met multidisciplinaire werken: fotografie, schilderkunst, tekeningen, textielwerken, collages, aquarellen, objecten, grafiek en installaties. De oorspronkelijke functie van het gebouw, het maken van versierde boordsels en flosjes, gaf aanleiding tot experimenten met weeftechnieken, werken met restanten kledij, aandacht voor warrelende minutieuze stofjes, collages met gemengde technieken en papieren weefsels met verscheidene tussenlagen.

Deelnemers: An Arnout, Anne Dierickx, Ann De Wilde, Annelies De Pelsemaeker, Greta Demey, Els De Clercq , Eric Vandevelde, Lily Lambrecht, Marc Quintelier, Marie Jeanne De Witte, Sandra Seghers en Werner Van Lierde.

Extra: Op  27/28 april en 4/5 mei zijn alle deelnemende leerlingen aanwezig en kan je een persoonlijke rondleiding bekomen.

Voor meer info over de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten kan je dat weekend terecht op de Capucienenlaan 8 voor de OPEN DEUR op zaterdag 4 mei van 9.00 uur – 17.00 uur. Voor meer info over de tentoonstelling tel. Netwerk Aalst op 053 70 97 73.

* Passementerie: boordsel, versierende omzoming, flosje, galon, koord

BINNENKORT OOK TE NETWERK AALST:

https://netwerkaalst.be/nl/dialogues-with-people-1

 

 

Emma Crombé (6VBK) - KSO wint Valerius De Saedeleerprijs 2018

Eindejaarstentoonstelling

De eindejaarstentoonstelling loopt van vrijdagavond 29/06/2018 tot 14/07/2018 en van 16/08/2018 tot zaterdag 29/09/2018 tijdens de openingsuren van de academie (opgelet afwijkende uren tijdens de zomermaanden, zie openingsuren hieronder). Alsook de winnaar van de Valerius De Saedeleerprijs 2018 hangt hierin tentoongesteld. Dit jaar won Mej. Emma Crombé, uit het 6de jaar Vrije Beeldende Kunsten KSO, deze prestigieuze prijs met één van haar schilderwerken.

Inschrijvingen

Voltijds kunstsecundair onderwijs (kunsthumaniora)

Van 2 juli t.e.m. 13 juli 2018 en van 16 augustus t.e.m. 31 augustus 2018: •Van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur.

•woensdag van 9 uur tot 12 uur.

•Zaterdag na telefonische afspraak.

 

 

Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst

Leerling 5VBK, Laura Balanean wint goud!

Afgelopen weekend won Laura Balanean, leerling uit 5 Vrije Beeldende Kunsten, Academie BeeldendeKunst Aalst de gouden medaille in de categorie U19 tijdens het Belgisch kampioenschap kunstschaatsen.
Proficiat aan de Aalsterse Laura Balanean!

https://www.hln.be/…/liedekerkse-schaatsers-tonen-zich-ste…/

1000ste lid op de Facebookgroep van de Academie is bekend.

Het was één van onze KSO leerlingen. Proficiat Lieze!

Lisa Van Langenhove (leerlinge 6AVV) wint Valerius De Saedeleerprijs 2016

De eindwerken van de afstuderen leerlingen DKO en KSO zijn te bezoeken tijdens de zomermaanden in de Gaanderij van de Academie.