Nieuws

Kunsttentoonstelling "In 't passement' Traject atelier o.l.v. Maria Degrève tijdens Kunstoevers '19

Van harte welkom op de kunsttentoonstelling “In ’t passement” door de leerlingen van het Traject Atelier o.l.v. Maria Degrève van de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten Aalst DKO te Netwerk Aalst.

De officiële opening  van deze tentoonstelling valt samen met de opening van het Kunstoevers – weekend op zaterdag 27 april 2019 om 13.00 uur, te Netwerk, Houtkaai 15 Aalst. Van harte welkom!

De tentoonstelling loopt van 27 april tot en met 5 mei 2019 in de gebouwen van Netwerk en is  elke dag te bezoeken van 11.00 uur  tot 17.00 uur,  behalve op maandag. En in het weekend tevens van 11.00 uur -17.00 uur.

In de pakhuizen van de voormalige Passementerie* textielfabriek, nu Netwerk Aalst, stellen de studenten van het Traject-atelier onder begeleiding van Maria Degrève hun werken tentoon. Ze bezetten tijdelijk de stapelhuizen met multidisciplinaire werken: fotografie, schilderkunst, tekeningen, textielwerken, collages, aquarellen, objecten, grafiek en installaties. De oorspronkelijke functie van het gebouw, het maken van versierde boordsels en flosjes, gaf aanleiding tot experimenten met weeftechnieken, werken met restanten kledij, aandacht voor warrelende minutieuze stofjes, collages met gemengde technieken en papieren weefsels met verscheidene tussenlagen.

Deelnemers: An Arnout, Anne Dierickx, Ann De Wilde, Annelies De Pelsemaeker, Greta Demey, Els De Clercq , Eric Vandevelde, Lily Lambrecht, Marc Quintelier, Marie Jeanne De Witte, Sandra Seghers en Werner Van Lierde.

Extra: Op  27/28 april en 4/5 mei zijn alle deelnemende leerlingen aanwezig en kan je een persoonlijke rondleiding bekomen.

Voor meer info over de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten kan je dat weekend terecht op de Capucienenlaan 8 voor de OPEN DEUR op zaterdag 4 mei van 9.00 uur – 17.00 uur. Voor meer info over de tentoonstelling tel. Netwerk Aalst op 053 70 97 73.

* Passementerie: boordsel, versierende omzoming, flosje, galon, koord

BINNENKORT OOK TE NETWERK AALST:

https://netwerkaalst.be/nl/dialogues-with-people-1

 

 

Busreis: tentoonstelling “Alle Rembrandts” op zaterdag 30 maart 2019.

 

Kaarten verkrijgbaar aan het secretariaat, bij Marijke of Stefaan.

Emma Crombé (6VBK) - KSO wint Valerius De Saedeleerprijs 2018

Eindejaarstentoonstelling

De eindejaarstentoonstelling loopt van vrijdagavond 29/06/2018 tot 14/07/2018 en van 16/08/2018 tot zaterdag 29/09/2018 tijdens de openingsuren van de academie (opgelet afwijkende uren tijdens de zomermaanden, zie openingsuren hieronder). Alsook de winnaar van de Valerius De Saedeleerprijs 2018 hangt hierin tentoongesteld. Dit jaar won Mej. Emma Crombé, uit het 6de jaar Vrije Beeldende Kunsten KSO, deze prestigieuze prijs met één van haar schilderwerken.

Inschrijvingen

Voltijds kunstsecundair onderwijs (kunsthumaniora)

Van 2 juli t.e.m. 13 juli 2018 en van 16 augustus t.e.m. 31 augustus 2018: •Van maandag tot en met vrijdag van 9 uur tot 12 uur en van 13.30 uur tot 16 uur.

•woensdag van 9 uur tot 12 uur.

•Zaterdag na telefonische afspraak.

 

 

Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst

Kinderateliers / René Magritte project in Meldert

Een samenwerking van ZWAM vzw, Hof den Tuitelaar, Kinderateliers Aalst, Stedelijke academie voor beeldende kunsten Aalst en de Stad Aalst

Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst
Academie Aalst

Tentoonstelling Kunstoevers Pupillen (Graanmarkt Aalst)

Datum open deur: 5 mei 2018

Van harte welkom op onze Open Deurdag op zaterdag 5 mei 2018 van 9 uur tot 17 uur.

Deelname aan gratis workshops mogelijk ter plaatse, infostandjes enz...

Op zaterdag 5 mei stelt de Academie voor Beeldende Kunsten haar deuren van 9.00 tot 17.00 uur open voor jou.
Je rendez-vous is dit jaar BUITEN. Alle ateliers breken letterlijk en figuurlijk uit hun voegen!

Iedereen kan KUNST!

  • Vanaf je 6 jaar kan je je laten inschrijven in de Beeldateliers voor de periode van het lager onderwijs, 1ste en 2de graad. Deze ateliers zijn een uitstekende aanvulling op je Muzische Vorming van het Basisonderwijs .
  • Eens je 12 bent kan je in de 3de graad voor 4 uur per week kiezen voor het Beeldatelier of het Architectuur atelier. Vanaf je 16 jaar kan je kiezen voor het Digitaal Beeldatelier.
  • Op het ogenblik dat je 18 jaar bent staat het hele gamma van avond- en weekendlessen van de 4de graad voor je open.


Als volwassene kan je in de 3de graad naast het Digitaal Beeldatelier kiezen voor 2 voorbereidende jaren in het Beeldatelier. Hierin leer je, in een groep van volwassen leerlingen, de basis van kleur, perspectief en volume. Wie echter al een goede artistieke en technische voorkennis heeft, kan meteen in de 4de graad beginnen.

In de namiddag, ’s avonds of in het weekend: altijd creatief actief.
Gezien de grote belangstelling zijn er voor volwassenen ook ateliers op dinsdag- en donderdagnamiddag. Naast de 2 voorbereidende jaren in het Beeldatelier zijn er ook 3 namiddagcursussen van de 4de graad: Tekenkunst, Schilderkunst en Keramiek. ’s Avonds is dit aanbod uitgebreid met Fotokunst, Grafiekkunst, Beeldhouwen en ruimtelijke kunst en Interieurontwerp.

Kunstsecundair, een volwaardige keuze.
Kunstsecundair is één van de studiemogelijkheden vanaf het derde jaar, ook wel tweede graad genoemd, om je diploma secundair te behalen.
Je krijgt het basisprogramma van algemene vakken zoals taalvakken, wiskunde, wetenschapsvakken, geschiedenis en natuurlijk ook kunstgeschiedenis. Hiermee blijven alle kansen open voor het hoger onderwijs. Met 12 à 16 uur kunstvakken per week is je programma compleet.
Voor de richtingen Audiovisuele Vorming en Toegepaste Beeldende Kunsten zijn de klasgroepen maximaal 16 leerlingen groot. Dit houdt het pedagogisch comfort voor iedereen hoog. De inschrijvingen verlopen volgens de chronologie van de aanmelding vanaf 5 mei 2018.

 4 afstudeerrichtingen in het KSO.
Vanaf jouw eerste schooldag aan onze Academie, in het derde secundair, kan je kiezen voor de richting Audiovisuele Vorming of voor Beeldende en Architecturale Kunsten. Overal krijg je in de kunstvakken een brede basis mee. Naderhand komen specifieke technieken aan bod.
Bij aanvang van het 5de secundair zijn extra keuzemogelijkheden. Naast de richting Audiovisuele Vorming kan je ook instromen in de richtingen Vrije Beeldende Kunst, Toegepaste Beeldende Kunst of Architecturale en Binnenhuiskunst.

Ontdek de vele studiemogelijkheden!

Dit kan op www.academiebk-aalst.be.

Bezoek op 5 mei ook onze nieuwe gebouwen als grote uitbreiding van de Academie aan de Capucienenlaan 8 te Aalst. De tweede ingang vind je in de Nieuwbeekstraat 13.

 

Samen met onze studenten verken je met alle bezoekers wat beeldende kunst kan zijn. Iedereen kan komen kijken en voelen met handen-vingertoppen-oren-je hart en ziel.

Het keramiekatelier voor volwassenen staat voor iedereen open die zin heeft in wat actie. Voor alle kinderen zijn er buiten vele leuke, creatieve activiteiten voorzien.

Na alle inspanningen kan iedereen genieten van een hapje en een drankje. Je proeft zo meteen de Academiesfeer!

 

De tentoonstelling is de hele maand mei te bezichtigen. Meer informatie over de opleidingen en de inschrijvingen zijn ofwel te bekomen op onze website, via mail of telefoon, of in een persoonlijk gesprek op de academie.

 

We heten je van harte welkom!

 

Inschrijven kan op

Academie voor Beeldende Kunsten, Capucienenlaan 8,

KSO: elke werkdag en zaterdag tot en met 13 juli en vanaf 16 augustus tot en met 31 augustus.

DKO: elke werkdag en zaterdag tot en met 14 juli en vanaf 16 augustus tot en met 30 september.

 

 

 

 

 

 

 

Tentoonstelling "Het Zwanenspel"

Eén van onze leerlingen Sandra Seghers van het atelier van Maria Degrève uit de Hogere Graad Tekenkunst neemt deel aan de tentoonstelling "Het Zwanenspel" in AiR Biekorf in CC Brugge.

Opening op 26/04/18 om 19 uur

De tentoonstelling stopt op 25/05/18

nl-151031.pdf

Busreis zaterdag 20 januari '18

Busreis zaterdag 20 januari '18

€44 (busreis + tickets museum Ludwig en Wallraf-Richartz-Museum + lezing)
kaarten te koop bij Stefaan, Marijke en op het secretariaat.
Vertrek om 7.30 uur aan de Academie, Capucienenlaan 8, 9300 Aalst; terug rond 23 uur

Lezing door Ann De Nys op dinsdag 9/1 om 18.15 u, dinsdag 15/1 om 13.15u en 18.15u en vrijdag 19/1 om 18.15u

Leerling 5VBK, Laura Balanean wint goud!

Afgelopen weekend won Laura Balanean, leerling uit 5 Vrije Beeldende Kunsten, Academie BeeldendeKunst Aalst de gouden medaille in de categorie U19 tijdens het Belgisch kampioenschap kunstschaatsen.
Proficiat aan de Aalsterse Laura Balanean!

https://www.hln.be/…/liedekerkse-schaatsers-tonen-zich-ste…/

Uitstap Fotomuseum en M HKA Antwerpen

Busreis dinsdag 5 december '17
Fotomuseum en M KHA Antwerpen

€24 (busreis + tickets voor Fotomuseum en M KHA + lezing)
Kaarten te koop bij Stefaan, Marijke, Giedre en het secretariaat

Vertrek om 8:30 uur aan de Academie, Capucienenlaan 8 9300 Aalst; terug rond 18:00 uur

Lzeing door Ann De Nys op dinsdag 21 november (namiddag en avond), vrijdag 24 november (avond) en dinsdag 28 november (avond)

1000ste lid op de Facebookgroep van de Academie is bekend.

Het was één van onze KSO leerlingen. Proficiat Lieze!

Voorstelling Animatiefilms van Giedre Narusyte Boots

Op vrijdag 20 oktober om 20 uur worden 4 animatiefilms getoond van Giedre Boots in de ZWARTE ZAAL van de Academie voor Beeldende Kunsten.

Wie dit graag had bijgewoond is bij deze van harte welkom.

Busreis naar tentoonstelling Raymond Pettibon - "A pen of all work"

Busreis naar tentoonstelling  Raymond Pettibon - "A pen of all work"

Busreis zaterdag 14 oktober '17

Bonnefantenmuseum - Maastricht

Gerhard Richter " Die Editionen"

Uitstap naar Essen Duitsland op zaterdag 13 mei 2017

Eco-weekends en beelden te Aalst

17, 18, 19 en 24, 25, 26 juni 2017 van 13 tot 20 uur
Moerbeituin: Willy en Nora Keymeulen-Cooreman
Sint-Vincentiusstraat 22, Aalst
Inkom gratis.

Willy en Nora hebben een bijzondere stadstuin.Hij herbergt een zeldzame en unieke collectie aan moerbeibomen. Je ontdekt er onmiddellijk de zorg die besteed wordt aan de vele aspecten van het ecologisch tuinieren. Het stekken en zaaien, het composteren, het verzorgen van planten buiten en in de serre, het kringlooptuinieren en het samengaan van bepaalde planten in de siertuin en de moestuin… het is een lust voor het oog om te ontdekken.

Bij een eerste blik geeft de verzameltuin je een gevoel van ‘overdaad’. Toch merk je snel een grote verscheidenheid op. Je kan genieten van het door elkaar vloeien van de siertuin over de moestuin heen, naar het kleinfruit. Hier werkt duidelijk de liefde voor de natuur: een tuin waarin niet wordt bespaard op arbeid. Toch gaat er ook veel aandacht naar arbeidsbesparende activiteiten zoals mulchen met gazonmaaisel en haksel uit de eigen tuin.
De trots van deze ruime stadstuin is natuurlijk de variëteit aan moerbeibomen én de kweek van zijderupsen, die zich tegoed doen aan de bladeren van de witte moerbeiboom.
De moerbeituin is een verrassende tuin waarin de tuinman je in geuren en kleuren zal vertellen over zijn groen paradijs.
Bovendien kan je er doorlopend prachtige tuinbeelden en beeldhouwwerken bewonderen van de studenten beeldhouwkunst uit het deeltijds kunstonderwijs van de Academie voor Beeldende Kunsten van Aalst. Ze tonen onder leiding van hun leraar Olivier Bras een staalkaart van hun kunnen.
In samenwerking met de Stad Aalst en de Landelijke gilden.

Info :

www.moerbeiboom.be

willy.keymeulen@skynet.be

willy@keymeulen.eu

www.academiebk-aalst.be

 

Muziek en Beeldende Vorming Lezing door Marc Vonck

Op vrijdag 24 maart 2017 geeft de directeur van het Deeltijds Kunstonderwijs, Marc Vonck een lezing over het thema van de opendeurdag in het auditorium van de academie.

De lezing start om 19.00 uur

Lezing Sculpturale Keramiek door Kris Campo

Aanvankelijk verdiept Kris Campo zich in de raku-techniek, die ze op een heel eigen manier naar haar hand zet. Doorgedreven vormonderzoek brengt haar tot uitgepuurde pot- en schaalvormen waarbij evenwicht en onevenwicht een belangrijke rol spelen. Spanning op het scherp van de snee, noemt ze het.

Na verloop van tijd komt er meer kleur in haar werk, ze stapt af van de raku-techniek en de potvormen worden meer sculpturaal en verliezen elke band met het utilitaire.

Een reis naar China in 2004 opent de weg naar een nieuwe expressievorm.

Nog steeds vanuit haar oorspronkelijke basisvormen construeert ze complexe, dynamische figuren. Het mythische Triadische ballet van Oscar Schlemmer en dans en theater in het algemeen fungeren meer dan ooit als basisinspiratie. Tegelijk worden de kleuren helderder en ze begint te experimenteren met klassieke Chinese decalpatronen die ze heel persoonlijk interpreteert.

In haar werk ‘Me, My Family & I’ komt ze tot een totaalconcept waarbij haar potsculpturen dienen om een eigenzinnig familieportret te creëren, ondersteund door prints op basis van decaldecoraties en een geluidscollage.

Haar werk ‘Decades’ neemt je mee door 5 decennia van haar leven.     De 5 werken die elk een decade behelzen zijn bestrooid met fragmenten van herinneringen en gebeurtenissen uit een periode van 50 jaar. Kortom, een gekleurde biografie.                                                                  

In haar nieuwste werk ‘Snowlight’ , dat in volledige ontwikkeling is, maakt ze je deelgenoot van haar onbegrensde passie voor bergen en sneeuw.

Kris Campo (°1961) studeerde bij Achiel Pauwels aan de academie in Antwerpen en bij Marnix Hoys in Sint-Lucas Gent.

 

De fallus in kunst en cultuur - Lezing in het nieuw auditorium van de Academie (Woensdag 14 december 2016 om 14:30 uur)

De fallus in kunst en cultuur.
Lezing door Dr. Johan J. Mattelaer
Auditorium Academie Nieuwbeekstraat 3 9300 Aalst

Kaarten en reservatie op het secretariaat.

Binnenkort ook bij ons op de Academie (vanaf 25 nov.-9 december 2016)

Reizende foto tentoonstelling ook binnenkort bij ons op de Academie te bekijken.

Iedereen kon deze zomer zijn of haar foto inzenden naar Jeugdhuis Terlinden, ook een aantal leerlingen van de Academie namen deel.

De 20 winnende foto's werden gekozen door een deskundige jury.

Vanaf vrijdag 25 november t.e.m. vrijdag 9 december zullen de winnende foto's, van de fotowedstrijd F.red IN KLEUR 2016,

te bezichtigen zijn in de wandelgangen op de Academie voor Beeldende Kunsten.

Vergeet ook zeker je uitpaspunt niet te sparen aan de hoofdingang en neem deel aan de wedstrijd ter plaatse (er zijn elke maand cinema-tickets te winnen).

Net gemist: eerste lezing in het nieuw auditorium van de Academie

LEZING: De Vlietende wereld van de Japanse prenten door Prof. Etienne Hauttekeete

De eerste activiteit in het auditorium staat op stapel en gaat door op woensdag 5 oktober 2016 om 15u30; aansluitend is er een receptie voorzien.

Er zijn 40 plaatsen voor leerkrachten, oud-leerkrachten en leerlingen van de Academie, te koop aan €5.00 op het secretariaat.
Geïnteresseerden die niet aan de Academie verbonden zijn/waren, kunnen hun plaatsje reserveren bij vzw ROC.

Contact

Gelieve te mailen naar secretariaat@rocvzw.be

 

 

Kostprijs?

€ 12,00

Hoe betalen?

Overschrijving met vermelding

Japanse prenten” op BE39 4460 2458  7119, KREDBEBB

Lisa Van Langenhove (leerlinge 6AVV) wint Valerius De Saedeleerprijs 2016

De eindwerken van de afstuderen leerlingen DKO en KSO zijn te bezoeken tijdens de zomermaanden in de Gaanderij van de Academie.