Inschrijven KSO '24-'25

INSCHRIJVINGSFORMULIER KSO stap 1 van 2 - vanaf za. 4 mei '24 (9u30)

Interesse in één van onze KSO afdelingen 3-4-5-6e middelbaar?

STAP 1: Verplicht inschrijven kan ENKEL via deze google form vanaf zaterdag 4 mei'24 (9u30) tot max 15 januari '25 ! (zie blauwe knop helemaal onderaan deze pagina=verplicht inschrijvingsformulier stap 1 van 2 of scan de QR code hiernaast)

Uiteraard kan er ook op de school ingeschreven worden, al dan niet met behulp van een secretariaatsmedewerker. Er zullen vanaf 4 mei, PC's beschikbaar zijn in het C-gebouw (lokaal bib) op de eeste verdieping. In de kantlijn: je kan je ook aanmelden via je GSM bijvoorbeeld, een PC is geen verreiste.

 

Uw volledig ingevulde inschrijvingsdocument is geldig als reservatie van 1 plek. Dit is ook de volgorde die we gaan hanteren voor de wachtlijsten van al onze richtingen vanaf heden.
Opgelet: sommige klassen bereiken snel hun maximun aantal inschrijvingen en zijn dan volzet, dan komt u onmiddellijk op een extra wachtlijst te staan.Dit communiceren wij zo snel mogelijk naar u toe. 

Wenst u na inschrijving toch voor een andere school te kiezen, is dit geen enkel probleem.
Maar te late inschrijvingen kunnen er wel voor zorgen dat er geen plaats meer is in de klas van uw voorkeur.
Opgelet: een inschrijving stap 1 van 2 is niet onmiddellijk een def. inschrijving (=stap 2 van 2), maar slechts een gereserveerde plek op de wachtlijst.


Hoe inschrijven voor het volgende schooljaar '24-'25 voor een 3e,4e,5e,6e jaar?

 • Vanaf onze opendeurdag= de eerste zaterdag van mei ( 4 mei'24), vanaf 9u30 en enkel digitaal via het inschrijvingsformulier. (zie blauwe knop hieronder) of ga langs in de bib (eerste verdieping) C gebouw om samen met een secretariaatsmedewerker je in te schrijven via de form. Er zullen PC's aanwezig zijn vanaf 4 mei. Of gebruik gewoon je GSM. Dat kan ook :-)
 • Alle klasgroepen zijn beperkt tot 16 leerlingen (inclusief de huidige leerlingen). Inschrijving gebeurt volgens volgorde van ingediend inschrijvingsformulier stap 1 van 2.
  ->Je krijgt van ons,na je dig. inschrijiving,op een later tijdstip, telefonisch te horen of je tijdig hebt aangemeld voor één van de vrije plaatsen in de klas.
  Dit telefoontje zal in de loop van mei/juni '24 zijn alvast. Vanaf dit moment ben je zeker van je plaats.
  Enkel na dit telefoontje van ons, kan een def. inschrijving (stap 2 van 2)  volgen bij ons ter plaatse, én ten vroegste, eens je in het bezit bent van je attest/rapport.  

Definitief inschrijven (stap 2 van 2) kan dus enkel na bovenstaande verplichte digitale eerste inschrijving én tel.bevestiging van ons achteraf.

Definitief inschrijven (=stap 2 van 2)  enkel kan op volgende tijdstippen en ter plaatse op de Academie:

 • Vanaf 1 juli '24, dagelijks tijdens de schooluren van 9 tot 16 uur én enkel  na tel. afspraak+in het bezit zijn van je attestering (A,B,C) zonder dit kan je niet komen 'inschrijven'.
 • Tijdens de zomervakantie ma-vrij van 9 tot 16 uur, woe. van 9 tot 12 uur, én enkel na afspraak.(van 1 juli tem 9 juli '23 en vanaf 26 augustus tem 15 januari '24 maximum)
 • In mei en begin juni '24 kan er dus enkel 'ingeschreven stap 1 van 2' worden.
 • Hou er rekening mee dat de Academie is gesloten van 8 juli '24 tot en met 18 augustus (voor het KSO).
  ->Alsook alle andere schoolvakanties is de school steeds gesloten en telefonisch / per mail niet bereikbaar.
 • Doorheen het schooljaar, tijdens kantoor-uren.


Wat moet je verplicht meebrengen om je inschrijving (stap 2 van 2) te kunnen vervolledigen, na je dig.inschrijving (stap 1 van 2)?

 • Identiteitskaart leerling
 • Laatste rapport juni'24
 • Jaarrapport afgewerkt schooljaar ('23-'24) + het deeltje geschreven motivatie van het behaalde attest A,B,C ('23-'24) op dit rapport
 • Uitpas aan KANSENTARIEF mits in je bezit als leerling of het attest van verhoogde tegemoetkoming (ouders) via het OCMW of je gemeente
 • Andere informatie*, attestering leerondersteuning of over de begeleiding van de leerling (zorg/dokter/clb, GON...)

  -> er zijn extra uitgebreide  inschrijvingsdata voorzien voor leerlingen met bv. een GC / GON / gemotiveerd verslag. Gelieve naar een afspraak te vragen op 4/7* of op 23/8*.
  Op deze 2 data is onze leerlingenbegeleiding ook aanwezig op school om al onmiddellijk alles in werking te stellen voor bv: speciale schooltrajecten, ondersteuning enz...

Virtueel bezoek aan onze ateliers

Deze virtuele toer geeft u dag en nacht toegang tot onze school:

https://360.geckoview.com/sabka 

Een korte terugblik: opendeurdag 2022 YOUTUBE:

Academie voor beeldende kunsten Aalst promo video - YouTube

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Doorheen het schooljaar '24-'25 wisselen van richting of wisselen van school KAN OP ELK MOMENT tot 15/1/'25.
Hieronder een
voorbeeld hoe het verloopt bvijvoorbeeld tijdens het kerstverlof wisselen. Je kan op ELK moment wisselen van school in een schooljaar overigens:  

Elke leerling heeft het recht om tot maandag 15 januari van richting en/of van school te veranderen

 • Meld je zowiso tijdens bv. het kerstverlof  zo snel mogelijk aan met het digitaal aanmeldingsformulier (volgorde telt!) op de website om zeker te zijn van een plaats in de richting en het jaar van je keuze
 • De effectieve inschrijving kan ten vroegste gebeuren, bv. na het kerstverlof, we bellen je hiervoor zeker op na je dig.aanmelding, echter ten vroegste op maandag, na de kerstvakantie.
  Tot die dag ben je een leerling van je vorige school.
 • De leerling volgt vanaf dinsdag, na het verlof,  dan alle lessen en neemt deel aan alle evaluaties, na bv. het kerstverlof.

 

Verplicht inschrijvingsformulier KSO stap 1 van 2

Afwijkende zomer- open!ngsuren KSO

Het KSO secretariaat is beschikbaar tijdens de afwijkende openingsuren, in de zomer:

Van 1 juli tem 11 juli 2024 : van maandag tot vrijdag: 9 uur tot 16u, op woensdag tot 12 uur

Van 19 augustus tem 30 augustus 2024 : van maandag tot vrijdag: 9 uur tot 16u, op woensdag tot 12 uur

 

We willen ook nog even informeren dat het komende schooljaar start als volgt:

Leerlingen van het KSO starten op maandag 2 september 2024

DKO weeklessen starten op dinsdag 3  september 2024

DKO weekendlessen starten op vrijdag 6 september 2024

 

Tussen 14 juli en 18 augustus is onze Academie volledig gesloten. Ook het DKO secretariaat  sluit dan zijn deuren.