Infomomenten KSO '24-'25

Laatste INFO-moment voor geïnteresseerde leerlingen en hun ouder(s) '24-'25 in het KSO:

Kies je infomoment > voor geïnteresseerde leerlingen en ouder(s) > vooraf inschrijven VERPLICHT


Er is nog 1  info-moment in  juni '24 voor zowel nieuw aangemelde leerlingen / geïnteresseerden en hun ouders, als huidige ABK leerlingen van 3 of 4 KSO, samen met hun ouders.

-vrijdagavond op 21 juni '24 om 19u: (uitsluitend voor nieuwe toekomstige leerlingen, ca. 1,5 uur)

Tijdens schooljaar '24-'25 is er een allerlaatste info-avond voor alle NIEUWE & ingeschreven leerlingen en hun ouder(s)
op maandag  9 september (onder voorbehoud) Met een keuze tussen 17u of 19u.
Deze avond schijnt ook licht op alle praktische afspraken van de school en de werking van meerdaagse uitstappen en andere. Dit info-moment wijkt inhoudelijk fel af van alle andere algemene info-momenten en geeft gerichte info. Dus je inschrijven voor (ook) dit infomoment is een absolute aanrader als je effectief bent gestart bij ons op 1/9.


Inschrijven voor één of meerdere info-avonden is verplicht: https://forms.office.com/e/knEPr0LXuA of scan de QR code (infomoment)


De presentatie van een vorig algemeen online infomoment '23-'24  (algemene info over de nieuwe richtingen) kan u alvast hieronder raadplegen ook, mocht u niet beschikbaar zijn op het moment zelf.

OPENDEUR WONDERLUST

NET GEMIST:

OPENDEUR DKO & KSO op zaterdag 4 mei 2024
Thema: " WONDERLUST "

Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten stelt de deuren open met ‘Wonderlust’.

Op zaterdag 4 mei, tussen 9.30 en 17 uur, openen het Deeltijds en het Secundair Kunstonderwijs van de Academie de ateliers en exporuimtes voor een bezoek langs hun ‘Wonderlust’.

Verwondering is bij uitstek het dada van de kunstenaar. Hoe zie ik iets? Wat doet het met me? Hoe breng ik dat in beeld? We leren van het verwonderen en bewonderen, met een lust of passie die van heel breed naar heel specifiek gaat. De expo en de activiteiten van Wonderlust zullen je zeker de lust geven om het ook te proberen!

De opendeurdag heeft naast een expo ook alle informatie over het hele aanbod in DKO en KSO.

Enerzijds is er het deeltijds kunstonderwijs (DKO). Kinderen, jongeren en volwassenen hebben er keuze uit verschillende kunstopleidingen, van fotografie en schilderen tot keramiek. De lesmomenten in het Kinderatelier (6 – 12j) duren twee lesuren per week. In het Jongerenatelier is er steeds een lespakket van vier uur. Jongeren (12-18j) kunnen kiezen uit 3 soorten ateliers, beeldende vorming, architecturale vorming of digitaal beeldende vorming. Volwassen kiezen voor 1 of 2 lesmomenten van vier lesuren per week in één van de volgende richtingen: Oriëntatie (1), voor mensen zonder voorlopleiding in de beeldende kunsten, Installatie- en beeldhouwkunst (2), Fotokunst (2), Tekenkunst (2), Grafiekkunst (1 of 2), Keramiek (1 of 2), Schilderkunst (2), Levend model (2), Projectatelier (2), Crossover-atelier(2).

Nieuwe inschrijvingen voor DKO kunnen vanaf 1 juli om 14 uur. Herinschrijvingen kunnen al vanaf 1 juni om 14 uur (aanbevolen voor de bestaande leerlingen).

Anderzijds is ook het kunstsecundair onderwijs (KSO) in het voormalige zwembad gevestigd. Jongeren kunnen er vanaf de tweede graad middelbaar onderwijs een voltijdse kunstopleiding volgen die in de eerste plaats gericht is op de doorstroming naar het hoger onderwijs. Leerlingen combineren de basisvakken van alle richtingen in de doorstroom en dubbele finaliteit met een specifiek programma van kunstvakken op architecturaal, beeldend of audiovisueel vlak.

Op 4 mei kun je vanaf 9.30 uur tot 16 uur de leslokalen en atelierruimtes volop ontdekken. Voor het Kunstsecundair Onderwijs zijn de leerkrachten van de algemene basisvakken en de specifieke kunstvakken aanwezig. Om 10.30 uur en om 14 uur zijn er infomomenten voor het KSO. Schrijf je vooraf in via de website www.academiebk-aalst.be. Ook individuele infomomenten zijn mogelijk. Reservatie gaat eveneens via de website.

Alle ateliers in het KSO zijn beperkt tot 16 leerlingen. Wees er dus op tijd bij.

Inschrijven in het KSO kan op de Academie zelf of via de website vanaf 9u30 op 4 mei 2024.


Voor het Kunst Secundair Onderwijs (KSO) = tieners met lessen op weekbasis, zijn alle leerkrachten van de algemene basisvakken en de specifieke kunstvakken aanwezig.
De ateliers Deeltijds Kunstonderwijs (DKO) = kinderen vanaf 1ste leerjaar, tieners en volwassenen, zijn een hele dag aanwezig, ook sommige buitenateliers DKO verhuizen die dag voor 1 keertje naar de hoofdschool op de Capucienenlaan 8 te Aalst. Je kan iedereen aan het werk zien.

Kom ook genieten van een hapje en een drankje. Je proeft zo onze Academiesfeer! De bar zal openen om 11 uur

Online presentatie van voorgaand info moment 2024:

Nu online beschikbaar:

Presentatie 4 mei '24 (druk hier)