Opendeur KSO

OPENDEUR zaterdag 7 mei 2022

Kunstsecundair onderwijs, een volwaardige keuze.

Kunstsecundair onderwijs  is één van de studiemogelijkheden vanaf de tweede graad, om je diploma secundair onderwijs te behalen. Je krijgt het basisprogramma van algemene vakken zoals taalvakken, wiskunde, wetenschapsvakken, geschiedenis en natuurlijk ook kunstgeschiedenis. Hiermee blijven alle kansen open voor het hoger onderwijs. Met 12 à 16 uur specifieke kunstvakken per week is je programma compleet.

Voor de richtingen Audiovisuele Vorming en Toegepaste Beeldende Kunsten zijn de klasgroepen maximaal 16 leerlingen groot. Dit houdt het pedagogisch comfort voor iedereen hoog. De inschrijvingen verlopen volgens de chronologie van de aanmelding vanaf heden.

4 afstudeerrichtingen in het Kunst secundair onderwijs (KSO):

Vanaf het 3de middelbaar, kan je kiezen voor 4 nieuwe richtingen. Overal krijg je in de kunstvakken een brede basis mee. Naderhand komen specifieke technieken aan bod.

Bij aanvang van het 5de middelbaar zijn er extra keuzemogelijkheden. Naast de richting Audiovisuele Vorming kan je ook instromen in de richtingen Vrije Beeldende Kunst, Toegepaste Beeldende Kunst of Architecturale en Binnenhuiskunst.

Ontdek de vele studiemogelijkheden!

Dit kan op www.academiebk-aalst.be en via onze virtuele tour!

Verken op je eigen tempo wat beeldende kunst kan zijn.  

 Meer informatie over de opleidingen en de inschrijvingen zijn ofwel te bekomen op onze website, via mail of telefoon, of in een persoonlijk gesprek op de academie.KSO: inschrijving vervolledigen tijdens de zomermaanden

2022: nog niet gekend - volgt later

Van 1 t.e.m. 9 juli 2021 en van 16 augustus t.e.m. 31 augustus 2021:  van maandag tot vrijdag: 9 uur tot 16 uur en woensdag tot 12 uur. Inschrijvingen vervolledigen is steeds op afspraak: tel. 053 /72 39 65 (het afhalen van een blanco dossier is noodzakelijk)