Opendeur KSO 6 mei 2023 (11u-17u)

Welkom!

Hier de een korte samenvatting van de opendeur 2022 KSO: Academie voor beeldende kunsten Aalst promo video - YouTube

Op zaterdag 6 mei '23 stelt de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten, DKO en KSO, haar deuren van 9.00 uur tot 17.00 uur voor jou open, KSO info-momenten starten om 11u. Stap binnen in onze leslokalen en atelierruimtes via Capucienenlaan 8 of Nieuwbeekstraat 3. Iedereen kan komen kijken en voelen met handen-vingertoppen-oren-je hart en ziel.

Voor het Kunst Secundair Onderwijs (KSO)  zijn de leerkrachten van de algemene basisvakken en de specifieke kunstvakken aanwezig. Teken al in op een individueel infomoment en bespreek zo alle aspecten van de richtingen Audiovisueel, Beeldend en Architecturaal in de vernieuwde 2de graad en de 3de graad.

Kom ook genieten van een hapje en een drankje. Je proeft zo onze Academiesfeer! De bar zal openen om 11 uur.

Meer informatie over de opleidingen en de inschrijvingen DKO of KSO zijn ofwel te bekomen op onze website www.academiebk-aalst.be of tel 053 72 39 65.

Voor het KSO, 3de tot en met 6de middelbaar, kan je al een individueel infomoment boeken, inschrijven hiervoor kan enkel via het aanmeldingsformulier (terug te vinden onder het luik 'aanmeldingen' KSO op onze website) 

Kunstsecundair onderwijs  is één van de studiemogelijkheden vanaf de tweede graad, om je diploma secundair onderwijs te behalen. Je krijgt het basisprogramma van algemene vakken zoals taalvakken, wiskunde, wetenschapsvakken, geschiedenis en natuurlijk ook kunstgeschiedenis. Hiermee blijven alle kansen open voor het hoger onderwijs. Met 12 à 16 uur specifieke kunstvakken per week is je programma compleet.

Voor ALLE richtingen zijn de klasgroepen maximaal 16 leerlingen groot. Dit houdt het pedagogisch comfort voor iedereen hoog. De inschrijvingen verlopen volgens de chronologie van de aanmelding (enkel via het aanmeldingsformulier mogelijk) vanaf zaterdag 6 mei 2023 11u, voor het schooljaar 2023-2024

4 afstudeerrichtingen in het Kunst secundair onderwijs (KSO):

Vanaf het 3de middelbaar, kan je kiezen voor 4 nieuwe richtingen. Overal krijg je in de kunstvakken een brede basis mee. Naderhand komen specifieke technieken aan bod.

Bij aanvang van het 5de middelbaar zijn er extra keuzemogelijkheden. Naast de richting Audiovisuele Vorming kan je ook instromen in de richtingen Vrije Beeldende Kunst, Toegepaste Beeldende Kunst of Architecturale en Binnenhuiskunst.

Ontdek de vele studiemogelijkheden!

Kunstsecundair onderwijs, een volwaardige keuze.

Dit kan op www.academiebk-aalst.be en via onze virtuele tour!

Verken op je eigen tempo wat beeldende kunst kan zijn.  

 Meer informatie over de opleidingen en de inschrijvingen zijn ofwel te bekomen op onze website, via mail of telefoon, of in een persoonlijk gesprek op de academie.KSO: inschrijving vervolledigen tijdens de zomermaanden, enkel mogelijk na vooraanmelding vanaf opendeurdag! Je dient dus op de aanmeldingslijst te staan (ongeacht welke richting of klas)

Van 1 t.e.m. 8 juli 2023 en van 16 augustus t.e.m. 31 augustus 2023:  van maandag tot vrijdag: 9 uur tot 16 uur en woensdag tot 12 uur. Inschrijvingen vervolledigen is steeds op afspraak: tel. 053 /72 39 65

De KSO info-momenten gaan door op ? mei, ? ? juni, telkens van 13u-18u Volg de website - onderdeel inschrijvingen-hiervoor verder op. (data en uren volgen later)