Later inschrijven schooljaar 2021-2022 KSO

Later inschrijven KSO 2021-2022

INSCHRIJVEN KAN TOT 15 JANUARI, als er nog plaats is in de klas en met akkoord van de klassenraad.

Voor meer info: mail de directie via -->  els.talloen@aalst.be
 

Secretariaat: Capucienenlaan, 8, 9300 Aalst - tel. 053 72 39 65

e-mail: stedelijkeacademiebeeldendekunsten.kso@aalst.be

www.academiebk-aalst.be

www.facebook.com/groups/357778259222                   

Stad Aalst Brochure KSO 2021

Virtueel bezoek aan onze ateliers

Deze virtuele toer geeft u dag en nacht toegang tot onze school:

https://360.geckoview.com/sabka 

Beste aspirant KSO-leerling

Beste ouders

 

Na het behalen van de eerste graad in het secundair onderwijs staat elke jongere en ouder voor een interessante, maar soms moeilijke keuze. Welke richting kies ik voor de tweede en derde graad?

Op de Academie voor Beeldende Kunsten bieden we een unieke waaier KSO-opleidingen aan. Leerlingen van het kunstsecundair onderwijs combineren hier hun theoretische basisvorming met specifieke kunstvakken. KSO is een gelijkwaardig alternatief voor ASO en TSO en is ook steeds op de doorstroming naar hoger onderwijs gericht.

Voor de tweede graad (3&4) kan er gekozen worden tussen 4 nieuwe richtingen vanaf september 2021:

-Beeldende en Audiovisuele Vorming
-Beeldende en Audiovisuele Kunsten
-Architecturale en Beeldende Vorming
-Architecturale en Beeldende Kunsten

 

In de derde graad (5&6) kan je het diploma secundair onderwijs behalen in

-Audiovisuele Vorming
-Architecturale en Binnenhuiskunst
-Toegepaste Beeldende Kunst
-Vrije Beeldende Kunst

Heb je interesse in kunst? Ben je graag creatief bezig? Is een individuele uitdaging iets voor jou? Kom dan zeker eens een kijkje nemen op onze Academie, na afspraak. De opendeurdag werd helaas geannuleerd dit schooljaar gezien de omstandigheden.

Op het einde van het schooljaar is er ook de eindejaarstentoonstelling  (onder voorbehoud) met overzicht van opdrachten van verschillende jaren. Deze start eind juni 2021. Vervolgens is die dagelijks te bekijken (onder voorbehoud COVID) van 9u tot 16u, parallel met de inschrijvingsperiode. 

  • ter info: inschrijven in het KSO of van studierichting veranderen kan steeds tot 15 januari.

Alle info in verband met inschrijvingen en richtingen vind je op deze website www.academiebk-aalst.be

 

Alvast van harte welkom!

 

Els Talloen

Directeur KSO                                                                                                                           

 Academie voor Beeldende Kunsten

 

SABK Brochure KSO 2020 2021

Inschrijvingen vanaf heden, enkel digitaal:

Door de huidige problematiek rond de corona–maatregelen gebeuren de inschrijvingen vanaf heden enkel nog digitaal.
Dit kan per mail voor onze school. 
Je kan dus vanaf heden aanmelden voor onze richtingen in 3,4,5 en 6.

De tijdsstempel van de mail of het digitaal inschrijfformulier bepaalt de chronologische volgorde van inschrijving of weigering van een leerling.
De inschrijfprocedure blijft idem.

We starten in september 2021 met 4 nieuwe richtingen in het 3de jaar, voor meer info en lestabellen zie onderstaande folder:

Folder 3de jaar overzichten

Hoe inschrijven voor schooljaar 2021-2022 met inschrijvingsfiche KSO

Interesse in één van onze KSO afdelingen?

Inschrijving kan vanaf nu en ENKEL via onderstaande inschrijvingsfiche -  volledig ingevuld  en gescand mailen naar: stedelijkeacademiebeeldendekunsten.kso@aalst.be

Uw mail met ingevulde inschrijvingsfiche is geldig als aanmelding. Dit is ook de volgorde die we gaan hanteren voor eventuele wachtlijsten voor de richtingen zoals AVV. Opgelet: sommige klassen bereiken snel hun maximun aantal inschrijvingen en zijn dan volzet.

Info momenten op school liggen vast op 22/5, 26/5 en 18/6, 25/6, 26/6 maar zijn helaas ondertussen allemaal volzet. Als u zich heb opgegeven voor een voorlopige inschrijving met de inschrijvingsfiche via mail, ontvangt u zowiso een uitnodiging voor deze info momenten of voor de ophaling van het inschrijvingsdossier. 

Eens u eind juni 2021 het attest en rapport in uw bezit heeft nodigen we u graag uit voor de finale afhandeling van het dossier (conform COVID19 maatregelen: of persoonlijke of digitale afhandeling) voor vrijdag 8juli 2021. Graag een seintje dus op het nummer 053/72 39 65 of mail eens u deze documenten in bezit hebt en u uw voorlopige inschrijving wenst te vervolledigen.

Mee te brengen/ons nog te bezorgen: jaarrapport, behaald attest, identiteitskaart, eventueel de STICORDI en attest (als dit laatste van toepassing is).
Dit laatste aspect van inschrijven kan ENKEL in de eerste week van juli 2021 en de laatste twee weken van augustus 2021. Of per uitzondering reeds eind juni, eens u in het bezit bent van alle documenten MAAR steeds op AFSPRAAK of digitaal of per brievenbus. (Capucienelaan 8)

Verdere concrete vragen? Bel ons gerust op tijdens de kantooruren (ma-vrij) . 


Virtueel bezoek aan onze ateliers

Deze virtuele toer geeft u dag en nacht toegang tot onze school.

https://360.geckoview.com/sabka 

 

 

Inschrijvingsfiche ( enkel 3de jaars)

Samen leren, samen leven

De Academie staat voor een open blik. Elke leerling wordt gevraagd om op zijn of haar manier een volwaardige bijdrage te leveren tot onze kunst-onderwijs-gemeenschap.

Wat bij het leren als probleem of stoornis wordt omschreven, is heel vaak een eigenschap waarmee de leerling en zijn omgeving het liefst zo goed mogelijk leert omgaan. Het kan ook het vertrekpunt zijn voor die meer eigen aanpak.

In de begeleiding van onze leerlingen staan we voor 3 kernbegrippen:

we vragen een open en eerlijke communicatie met de leerling, diens ouders, eventueel andere begeleiders uit de eigen omgeving en/of de zorg

Hoe begrijpen we dit?

  • door een uitgebreid inschrijvingsdossier met oa kalender van de grote schoolactiviteiten, concrete info over het kostenplaatje van de verschillende vakken, een bevraging van de nood aan extra zorg

  • door een actief smartschoolgebruik: agenda, taken, berichten… met co-accounts voor ouders en andere eventuele begeleiding

  • door persoonlijk contact op ouderavonden, infoavonden, persoonlijke gesprekken

  • We vragen een actieve betrokkenheid in ons leren leren, leren doen en leren samen-leven

Hoe zien we dit?

Op de Academie staat een hele ploeg van 37 leerkrachten, 3 hulpopvoeders, 2 deeltijdse leerlingbegeleiders, 1 administratieve kracht en 1 directie klaar om een jaarlang met elke leerling te werken. Het KSO op de Academie vertrekt ook van de peilers van de Brede School. Groeien in kennis en kunnen verhoogt in samenwerking met anderen. Specifiek in het kunstonderwijs is participatie vanzelfsprekend noodzakelijk. Voor extra ondersteuning in de kunstvakken doen we graag beroep op de expertise van eigen collega’s en collega’s van het Deeltijds Kunstonderwijs.

Als het gaat om zoeken naar een persoonlijker traject dan kan dat enkel met de mee-werking van iedereen: leerkrachten, leerlingen, ouders en anderen. De feitelijke beslissing over haalbaarheid van uitvoering en opvolging is uiteindelijk het autonome recht van de begeleidende klassenraad. 

  1. Alternatief positief

  2. Ik kan het niet = ik kan het NOG niet

Hoe doen we dit?

We kiezen voor oefening, kritisch kijken en feedback verwerken, zoeken, falen en herbeginnen, blij zijn met elke vordering. Wie iets gemist heeft, haalt in. Wie achter staat, beent bij. Voor wie plan A niet werkt: er zijn nog 25 letters in het alfabet. Het eigen initiatief van de leerling is ook hier een belangrijke voorwaarde. Wie positief staat tegenover het alternatief dat geboden kan worden, leert een andere weg bewandelen, maar zal wel op de bestemming aankomen.

 

Kalenderoverzicht schooljaar '21-'22

Onder voorbehoud (COVID19)
 

 

Kalender '21-'22