Opendeur DKO/KSO 7 mei 2022 (9u tot 17u)

Opendeur KSO 7 mei 2023 (9u-17u)

Op zaterdag 7 mei '23 stelt de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten, DKO en KSO, haar deuren van 9.00 uur tot 17.00 uur voor jou open. Stap binnen in onze leslokalen en atelierruimtes via Capucienenlaan 8 of Nieuwbeekstraat 3. Iedereen kan komen kijken en voelen met handen-vingertoppen-oren-je hart en ziel.

 

Meer informatie over de opleidingen en de inschrijvingen DKO of KSO zijn ofwel te bekomen op onze website www.academiebk-aalst.be of tel 053 72 39 65.

Voor het KSO, 3de tot en met 6de middelbaar, kan je al een individueel infomoment boeken, inschrijven hiervoor kan enkel via het aanmeldingsformulier (terug te vinden onder het luik inschrijvingen KSO op onze website) 

KSO opendeurdag gemist: zie hier voor een terugblik: Academie voor beeldende kunsten Aalst promo video - YouTube

Opendeurdag DKO/KSO zaterdag 7 mei 2022 (9u tot 17u)

Beste geïnteresseerde in het kunstonderwijs,

 

Droom je van een opleiding in 1 of meerdere disciplines in het kunstonderwijs, dan is de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunsten voor jou de geschikte plek.

•Binnen onze Academie zijn verschillende trajecten mogelijk.
•Binnen het leerplichtonderwijs: 2de en 3de graad Kunst Secundair Onderwijs (KSO).
•In de vrije tijd vanaf 6 jaar tot 99 jaar: Deeltijds Kunstonderwijs (DKO).

 

Kunstsecundair onderwijs, een volwaardige keuze.

Kunstsecundair is één van de studiemogelijkheden om vanaf het derde middelbaar je diploma secundair te behalen.

Je krijgt het basisprogramma van algemene vakken zoals taalvakken, wiskunde, wetenschapsvakken, geschiedenis en natuurlijk ook kunstgeschiedenis. Hiermee blijven alle kansen open voor het hoger onderwijs. Met 8 à 16 uur kunstvakken per week is je programma compleet.

4 afstudeerrichtingen in het KSO.

Vanaf het eerste jaar van de tweede graad kies je voor een richting Beeldend/Audiovisueel Vorming of Architecturaal/Beeldend Kunst. Het spreekt voor zich dat je in de kunstvakken een goede basis krijgt en dat er geleidelijk aan specifieke technieken aan bod komen.

In de doorstroom richtingen (vorming) is het aandeel van de basisvakken/theorie groter. In de dubbele finaliteitsrichtingen (kunst) ligt het accent meer op de kunstvakken, maar nog steeds in combinatie met een basisaanbod van alle theorievakken.

Vanaf het 5de middelbaar wordt er in de Beeldende en Architecturale richting een opdeling gemaakt in een programma toegepaste of vrije kunsten, of architecturale en binnenhuiskunst.

De ateliergroepen tellen maximaal 16 leerlingen. Dit houdt het pedagogisch comfort voor iedereen hoog. De inschrijvingen verlopen volgens de chronologie van de aanmelding vanaf 7 mei 2022.

 

Deeltijds kunstonderwijs, Iedereen kunstenaar!

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen zich inschrijven in het ‘Kinderatelier’ voor de periode van het lager onderwijs, 1ste en 2de graad. Op onze website vind je de 7 mogelijke lesmomenten van 2u/week, verspreid over de verschillende Aalsterse deelgemeenten. Het Kinderatelier is een uitstekende aanvulling op de Muzische Vorming in het Basisonderwijs.

Eens je 12 bent, kan je in de 3de graad voor 4u/week kiezen voor het Beeldatelier, het Digitaal Beeldatelier of het Architectuuratelier.

Vanaf 18 jaar staat het hele gamma van namiddag-, avond- en weekendlessen voor je open.

Voor wie beeldende kunst nieuw is, is de beste voorbereiding de ‘oriëntatieopleiding’ van 2 jaar van 4u/week. Daarna kan men verder in de ateliers van 8u/week (5 jaar) of 4u/week (10jaar). Dat zijn de opleidingen Schilderkunst, Grafiekkunst, Keramiek, Fotokunst, Tekenkunst, Interieurontwerp en Installatie-en beeldhouwkunst. Dit is verlengbaar met 2 jaar specialisatie aan 8u/week. Eveneens kan gekozen worden voor de vervolgopleidingen Levend model, Projectatelier of Cross-overatelier.

Sinds kort bestaat er ook de 3-jarige theoretische opleiding Kunst- en cultuurfilosofie van 2u/week.

Ontdek de vele studiemogelijkheden!

Vind ons op www.academiebk-aalst.be.


Bezoek op 7 mei ook onze gebouwen en ateliers aan de Capucienenlaan 8 te Aalst. De tweede ingang vind je in de Nieuwbeekstraat 3. De tentoonstelling is tot 14 mei te bezichtigen. Meer informatie over de opleidingen en de inschrijvingen is ofwel te bekomen op onze website, via mail of telefoon, of in een persoonlijk gesprek op de academie.

 

Inschrijven kan op:
 

KSO: elke werkdag en zaterdag tot en met 13 juli en vanaf 16 augustus tot en met 31 augustus. Academie voor Beeldende Kunsten, Capucienenlaan 8.

Gerichte infomomenten (VOLZET!)voor de opties in het KSO zijn er op

•              Zaterdag 7 mei 2022

•              Zaterdag  21 mei 2022

•              Zondag  22 mei 2022

•              Vrijdag 17 juni 2022

•              Zaterdag 18 juni 2022

Gelieve jullie afspraak te maken via academie.kso@aalst.be of 053 72 39 65.

KSO Opendeurdag gemist: Academie voor beeldende kunsten Aalst promo video - YouTube

DKO: enkel online, via www.mijnacademie.be, ‘Aalst’ ingeven en onze academie voor beeldende kunst aanklikken.

Herschrijvingen voor bestaande (oud-)leerlingen kan vanaf 1 juni.

Nieuwe leerlingen kunnen zich inschrijven vanaf 1 juli. Bij vragen kan men steeds contact met ons opnemen via het nummer 053/72.39.24 of via philip.verhoye@sabka.be
 Wij zijn aanwezig van dinsdag tot vrijdag van 14u tot 21u en op zaterdag van 10u tot 15u tot en met 14 juli en vanaf 16 augustus tot en met 30 september.

 

We heten je van harte welkom!

nl-173445.pdf