Covid-19 info DKO

Beste leerling,
Beste ouder,

De lessen aan de academie kunnen vanaf 1 september eindelijk opnieuw voor iedereen doorgaan! Vanaf 1 oktober wordt  bovendien meer mogelijk. De mondmaskerplicht vervalt!
Het echte 'normaal' begint stap per stap terug de realiteit te worden. Iedereen verlangt ernaar om elkander terug te zien en samen van de academie een echte ontmoetingsplaats te maken, waar uitdagend artistiek beeldend kunstonderwijs gevolgd kan worden! 

Uit de coronamaatregelen van de Vlaamse overheid, Onderwijs Vlaanderen:

 • De mondmaskerplicht vervalt, zowel in het atelier als daarbuiten.
 • Leerlingen en personeel houden zoveel mogelijk afstand.
 • Lokalen worden maximaal geventileerd, conform de adviezen van de preventieadviseur. 
 • Uitstappen zijn toegestaan conform de regels zoals deze gelden in de rest van de samenleving (cultuursport(dit is een externe link)jeugd…). 
 • Bij voorstellingen, toonmomenten, tentoonstellingen, evenementen, … van maximaal 500 publieksdeelnemers indoor of outdoor, hoeft het publiek geen mondmaskers te dragen en geen afstand te houden (tenzij lokale maatregelen dit vergen).
 • De (lunch)pauze kan/zal opnieuw georganiseerd worden in de refter, maar ook nog steeds op andere plaatsen. Warme maaltijden zijn toegestaan.
 • We dienen de aanwezigheid van ouders in de academie te vermijden en houden de regeling aan zoals vorig jaar om de kinderen buiten de schoolpoort af te zetten en op te halen. Contacten tussen ouders en leerkrachten kunnen - indien nodig - doorgaan, op afspraak, in goed geventileerde ruimtes. 
 • Academiebezoeken voor kandidaat-leerlingen gebeuren op afspraak.

Social distancing:

 • Leerlingen en personeel dragen geen mondmasker. 
 • Leerlingen en personeel die een mondmasker wensen te dragen, kunnen dit.
 • Er wordt zoveel mogelijk afstand gehouden op drukke plaatsen en tijdens verplaatsingen in gebouwen;

- UPDATE 30/09/2021 

 

 

 

Ons aanbod?
Nieuwsgierig naar de variëteit van ons aanbod? Zie enkele van de initiatieven van tijdens de lock-down vorig schooljaar  op ons 'virtueel aanbod', https://www.academiebk-aalst.be/dko/virtueel-aanbod.

Op de website www.info-coronavirus.be geeft de federale overheidsdienst volksgezondheid een antwoord op de meest gestelde vragen over het coronavirus. Je vindt er meer achtergrondinfo over het virus en hoe de Belgische overheid zich voorbereidt. Je kunt ook telefonisch contact opnemen via het gratis infonummer 0800 14 689.

Meer praktische info op https://www.academiebk-aalst.be/dko/inschrijven.  

STEDELIJKE ACADEMIES VOOR BEELDENDE KUNSTEN

Capucienenlaan 8 –9300  Aalst

Deeltijds kunstonderwijs
053 72 39 65
wouter.cornillie@aalst.be
stedelijkeacademiebeeldendekunsten.dko@aalst.be

Voltijds kunstonderwijs
053 72 39 65
els.talloen@aalst.be
stedelijkeacademiebeeldendekunsten.kso@aalst.be

 

nl-134651.pdf