Fotokunst

Fotokunst voor volwassenen of KSO-leerlingen met een getuigschrift van de 2de graad.
2 lesbeurten van 4 lesuren/week over 5 leerjaren

Specialistiegraad.

2 lesbeurten van 4 lesuren/week over 2 leerjaren

Leerkracht: Lisa Van Damme  http://www.lisavandamme.be

Het atelier is open van 18u tot 21u30 op dinsdag, woensdag en donderdag.

In de opleiding fotokunst kan je genieten van een open ateliersfeer waarbij je zowel analoog als digitaal kan werken. De focus ligt op het artistiek proces en conceptueel denken. Je krijgt de mogelijkheid om stapsgewijs te groeien en je eigen beeldtaal te ontwikkelen door middel van individuele begeleiding  en toonmomenten in groep.

Doorheen de jaren kom je aan de hand van thematische workshops in contact met portret, reportage, experiment, studio, landschap, ... Binnen deze workshops krijg je de ruimte om je eigen invulling te geven aan jouw beelden. Daarnaast ga je aan de slag met één zelf gekozen onderwerp.

Tijdens het eerste jaar komt de basis van techniek, beeldbewerking en print aan bod en krijg je inzicht  in een eigen workflow. Daarna worden deze technische elementen verder uitgediept tijdens thematische workshops.

In het laatste jaar kies je een thema waarmee je wil afstuderen. Je wordt begeleid om dit te vormen tot een coherente reeks.

Als je bent afgestudeerd kan je kiezen om gedurende twee jaar jouw eigen beeldtaal verder te ontwikkelen en één fotoproject uit te werken. Je onderzoekt een passende presentatie voor jouw werk en verdiept je in de thematiek.

In het atelier kan je gebruik maken van de computers, printer en de vernieuwde donkere kamer en studio. Het is belangrijk om tijdens de opleiding een eigen camera te hebben maar dit hoeft geen nieuwe of dure te zijn. Het is geen probleem als je aan het begin van de lessen nog geen eigen camera hebt. De leerkracht kan je raad geven over welke camera je best koopt.

Fotokunst

De lessen voor het eerste jaar vinden plaats op dinsdagavond donderdag vanaf 19u tot 21u.

  • dinsdag-, woensdag- en donderdagavond van 18.00 tot 21.30 uur

Fotokunst

Fotokunst

Fotokunst

Fotokunst

Fotokunst

Fotokunst

Fotokunst

Fotokunst